עורך דין תאונות דרכים
הפגיעה בתאונות דרכים היא חוויה קשה ולא נעימה אשר הנפגע בה נאלץ להתמודד במישורים פיזיים, נפשיים וכלכליים, עורך דין לענייני תאונות דרכים ידאג להשגת פיצויים מקסימליים.
כיום בישראל, ע"פ חוק הפלת"ד (חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים), כל אדם אשר נפגע בתאונת דרכים בין אם הוא הנהג או רק נוסע באוטו יכול לקבל פיצויים. החוק קובע כי גם במידה והנהג אשם בתאונה הוא זכאי לקבלת פיצויים שמתקבלים מחברת הביטוח. במקרה והנפגע הוא הולך רגל הוא יקבל פיצויים מחברת הביטוח של הנהג שפגע בו.
תפקידו של עורך דין לתאונות דרכים הוא למצות את הזכויות הקבועות בחוק לקבלת פיצויים גבוהים כלל אפשר, שיאפשרו לנפגע שיקום מלא ככל שניתן, ומזעור ההוצאה הכלכלית הכרוכה בשיקום. מכיוון שטיפול בעניין תביעות תאונת דרכים הן מגוונות בחומרתן ואופיין ומתנהל מול חברות ביטוח שלהן אינטרס לא לשלם או לשלם מעט ככל שניתן מצריך התייעצות עם עורך דין אשר שולט בכל רזי החוק.
כיצד לפעול אחרי תאונת דרכים
לאחר תאונת דרכים יש לפנות מיד לטיפול רפואי – בימים הראשונים לתאונה יש להתלונן על כל פגיעה פיזית הקשורה אליה. במידה ולא תתלוננו חברת הביטוח תטען לאחר מכן כי הפגיעה איננה קשורה לתאונה ומקורה ממקום אחר.
- תבדקו שכל הפרטים מצוינים על דף – חשוב שהכל יהיה מתועד ורשום.
- לאסוף את כל הבדיקות כולל בדיקות דימות.
- תשמרו חשבוניות וקבלות
- אל תדברו עם חברות הביטוח ואל תתפתו להצעות מחיר בצורה מהירה.
מתי צריך לדבר עם עורך דין תאונות דרכים?
התשובה לכך היא מוקדם ככל האפשר לאחר תאונת הדרכים על מנת שיוכלו לקבל ליווי, סיוע ודרכי פעולה מול גורמי הרשויות השונים, כמו למשל חברות הביטוח, קופת החולים ו/או בתי החולים, המשטרה. בין אם אתם אשמים בתאונה ובין אם לא, כל נפגעי התאונה זכאים לפיצוי בהתאם לחוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים. לכן, יש לפנות לייעוץ משפטי עם עורך דין לענייני תאונות דרכים כמה שיותר מוקדם.
מדוע יש לגשת לעורך דין תאונות דרכים? אל תעברו את התהליך המבלבל הזה לבד, עדיף שתעזרו בעורך דין המתמחה בתאונות דרכים שידע בדיוק איך לממש את הזכויות שלכם.
את מי תובעים במקרים של תאונות דרכים?
- חברת ביטוח – במקרים של תאונות דרכים, ניתן להגיש תביעה לחברת הביטוח שלכם, למשל דרך ביטוח תאונות אישיות או אפילו ביטוח אובדן כושר עבודה.
- קרן לפיצוי נפגעי תאונות דרכים (קרנית) – כאשר מעורבים בתאונות דרכים עם צד שלישי שאינו בעל כיסוי ביטוחי (הן נוסעים והן הולכי רגל).
- המוסד לביטוח לאומי – ניתן להגיש תביעה לביטוח לאומי (תאונת עבודה אם מדובר בדרך לעבודה או חזרה מהעבודה) או נכות כללית בעזרת עורך דין לענייני ביטוח לאומי.
- ביטוח רכב – יש להגיש תביעה גם לחברת ביטוח הרכב שלכם.
מהם מרכיבי הפיצויים בתאונת דרכים?
סכום הפיצויים בתאונת דרכים מורכב ממספר חלקים, המהווים את מרכיביו השונים:
- טיפול רפואי: הפיצוי עבור הטיפול הרפואי שנדרש בגין התאונה, כולל אשפוז, בדיקות, ניתוחים, תרופות וטיפולים אחרים.
- סיעוד ועזרת הזולת: הפיצוי עבור הצורך בסיעוד או בעזרה של אדם אחר, כולל בני משפחה, מטפלים סיעודיים או ציוד סיעודי.
- אבדן כושר עבודה: הפיצוי עבור אובדן הכנסה עקב התאונה, כולל אובדן שכר בעבר ועתיד.
- כאב וסבל: הפיצוי עבור הכאב והסבל שנגרמו לנפגע כתוצאה מהתאונה, כולל עגמת נפש, פגיעה ביכולת התפקוד ואיכות החיים.
סכום הפיצויים שנקבע לכל מרכיב נקבע על פי שיקול דעתו של בית המשפט, בהתאם לנסיבות המקרה.
סיפור הצלחה במשרדה של עו"ד יפית אוחנה בעניין תאונות דרכים
בן הזוג לקה בהתקף אפילפסיה בזמן הנסיעה ואיבד את ההכרה, מה שהוביל לתאונת דרכים, הרכב התנגש בעמוד חשמל. האישה פנתה למוסד לביטוח לאומי ונמצאה כסובלת מנכות של 55%, היא קיבלה תגמולים עבור נכות כללית. בשנת 2012 הגישה האישה תביעה כנגד חברת הביטוח של הרכב – בית המשפט הורה לחברת הביטוח "הראל" לפצות את הנוסעת בכ-550,000 ש"ח.
למשרדינו הישגים בתיקים הבאים הקשורים לתאונת דרכים:
- פיצוי ליורשים של המנוח שנהרג בתאונת דרכים.
- תאונת דרכים ברכב מסוג PAR CAR הוכרה תאונת דרכים.
- פיצוי בגין נזק נפשי בתאונת דרכים
- תביעות מול קרנית, קרן לפיצוי נפגעי תאונות דרכים, בעת תאונות מסוג פגע וברח, ובמקרים בהם לא קיימת תעודת ביטוח.
- פגיעה מנפילת משטחים ממלגזה הוכרה כתאונת דרכים.
שאלות/תשובות על תאונות דרכים:
כיצד החוק מגדיר תאונת דרכים?
תאונת דרכים מוגדרת על פי חוק, כאירוע בו נגרם לאדם נזק גופני (פיזי/נפשי) משימוש ברכב מנועי (קטנוע, אופנוע, טרקטור, מכונית ועוד) ששימש לתחבורה. וכי האירוע נגרם ע"י כלי תחבורה אחר/תקלה באוטו/גורם חיצוני כלשהו לרכב.
מה עושים בתאונת דרכים עם נפגעים?
בראש ובראשונה יש להתקשר למוקד 100, ולעדכן בצורה מפורטת ומדויקת בפרטי האירוע, כמות נפגעים ורמת הפציעה מיקום ועוד. עד הגעה של ניידת משטרה ואמבולנס יש להשאיר את כלי הרכב במקומם ולא להזיז אותם. בסיום האירוע, במידה ונפגעתם חשוב לקחת מהשוטר שטיפל באירוע העתק דו"ח אירוע לקבלת טיפול רפואי במיון ואחרי זה גם יעזור להגשת תביעה בסיוע של עו"ד תאונות דרכים.
מה עושים בתאונת דרכים עם פגיעה ברכוש?
תעצרו את הרכב במקום בטוח ותצאו בזהירות. חשוב מאוד לתעד את זירת התאונה מכל הצדדים, את הפגיעה והנזק שהתרחש לאוטו. במידה ונגרם נזק לרכוש ציבורי יש לצלם זאת בנוסף. מומלץ לרשום את כל הפרטים אודות האירוע – מהירות הנסיעה שלכם, כיוון הנסיעה שלכם ושל הנהג השני. והכי חשוב החלפת פרטים עם הנהג השני – שם מלא, ת"ז, מספר רישיון נהיגה, מספר נייד ומסמכי ביטוח בשביל להגיש תביעה לחברת הביטוח.
למה אני זכאי אם נפגעתי בתאונת דרכים בדרך לעבודה?
ניתן להפנות תביעה לביטוח לאומי ולחברת הביטוח. בדרך כלל בתיקים מסוג זה מונה מומחה שמעריך את הנזק של הלקוח, אולם בתאונות דרכים שהם גם תאונות עבודה – קביעת המוסד לביטוח לאומי שיקבע את אחוזי הנכות – תכריע בדבר גודל הפיצוי.
במידה ונפגעתם בתאונת דרכים בדרך לעבודה תוכלו לתבוע בעזרת עורך דין תאונות דרכים לקבלת פיצויים מביטוח לאומי על תאונת עבודה, וגם מחברת הביטוח על תאונת דרכים. ולקבל פיצויים בהתאם.
כיצד נקבע סכום הפיצוי בתאונת דרכים
תפקידו של עורך הדין המטפל בתיק לקבוע את סכום הפיצוי המקסימלי בתיק. הסכום נקבע על בסיס הנכות שנקבעה בתיק.בהתייחס למספר פרמטרים כמו גילו של התובע, שכרו טרם האירוע וקביעה האם הנכות תפקודית או לא, כלומר משפיעה על התפקוד של התובע.
לאחר קביעת הנכות, יפעל בא כוחו של התובע להכנת תחשיב נזק בו יאמוד את הפסדי השכר לעבר ולעתיד, כאב וסבל, ימי אשפוז, הוצאות רפואיות (על כן יש לשמור את הקבלות במלואן ולהגישם לעורך הדין)
לקוחות ממליצים
תביעות אובדן כושר עבודה
בין אם אתם שכירים או עצמאים – כולנו דואגים לבטח את עצמנו למקרה של אובדן כושר עבודה. ביטוח זה יעזור לאנשים שאיבדו את בריאותם בגלל מחלה או תאונה. ביטוח זה יכול לשמש כחלק מקרן הפנסיה או כתוספת "ריידר" לביטוח מנהלים. במקרה בו אדם מגיע למצב בו הוא באובדן כושר עבודה מקצועי, חייבים לבצע בדיקה מקצועית אודות זכויותיו הן בקרן הפנסיה והם בביטוחים פרטיים.
תביעת נזקי גוף
לעיתים בחיינו אנו עתידים להיות חשופים לאירועים שאינם בשליטתנו וכתוצאה ממעורבות באירוע שנעשה בידי אחרים אנו עשויים להיות קורבן לפגיעה בנזקי גוף.
תחת המושג נזקי גוף ישנה קשת של סוגי פגיעות כמו, פגיעה כתוצאה מתאונה בכביש או במקום העבודה, נפילה ברחוב או פגיעה כתוצאה בטיפול רפואי ועוד.