לפגישת ייעוץ ללא עלות

השאר פרטים ונחזור בהקדם

1 + 15 =

לקבלת ייעוץ משפטי חייגו:03-6969450

תביעה נגד משרד הביטחון

עמוד הבית » תביעה נגד משרד הביטחון

תביעות נגד משרד הביטחון הינן הליך משפטי הנעשה על ידי מי ששירת בכוחות הביטחון ובזמן שירותו נפגע או נגרם לו נזק כתוצאה מפגיעה או מחלה, אשר משפיעים על מהלך חייו. הגשת תביעה נגד משרד הביטחון דורשת היכרות .והבנה מעמיקים עם גופי כוחות הביטחון השונים ומשרד הביטחון.

בתביעה למשרד הביטחון בשלב הראשון ייבחן קשר סיבתי בין התאונה/ מחלה לבין תנאי השירות. לאחר שיקבע קשר סיבתי בין השניים, תתכנס ועדה רפואית שתקבע את אחוזי הנכות.
נכות מעל 9% נכות תזכה במענק חד פעמי.
נכות מעל 20% תזכה בקצבה חודשית קבועה.
בנוסף לאחוזי הנכות יינתנו הטבות בהתאם לאחוזי הנכות שיקבעו ולכן ישנה חשיבות לקבוע נכות המשקפת בפועל את מצבו של התובע- לדוגמא לימודים, הוצאות רכב, מענקים לרכישת רכב ודירה, הנחה מארנונה ועוד הטבות מרובות

הקשיים בתביעה מול משרד הביטחון – חלק מהבעיות הנפוצות כוללות:

  • אי הכרה בנכות: משרד הביטחון עשוי שלא להכיר בנכות שלך, או שהוא עשוי להכיר בנכות בשיעור נמוך יותר ממה שהינכם סבורים שאתם זכאים לה.
  • אי תשלום פיצויים: משרד הביטחון עשוי של לשלם את הפיצויים שאתם זכאים להם, או שהוא עשוי לשלם סכום נמוך יותר ממה שאתם זכאים לו.
  • הליך משפטי ארוך ומורכב: הליך התביעה מול משרד הביטחון יכול להיות ארוך ומורכב, וזה יכול להיות עשוי להיות מתסכל מאוד בשל ריבוי בירוקרטיות הערמת קשיים.
  • חוסר תקשורת: משרד הביטחון עשוי לא לתקשר בצורה טובה עם התובעים, וזה יכול להקשות על מעקב אחר התיק שלכם לצורך קבלת הפיצויים שאתם זכאים להם.

מי זכאי להגיש תביעה נגד משרד הביטחון?

תביעות משרד הביטחון מוגשות ע"י נפגעי זרועות הביטחון המשרתים בצה"ל (שירות חובה, קבע ומילואים) משטרה, שב"ס, מוסד, משמר אזרחי, משמר הכנסת, שוחרים לפני גיוס וכו`.אנשים שעובדים במשרד הביטחון, חיילים ואנשי כוחות הביטחון, חשופים לנזקים ולפציעות גופניים ונפשיים כתוצאה מעבודתם.

על פי חוק הנכות, ניתן להגיש תביעה נגד משרד הביטחון במידה ואיש כוחות הביטחון נפצע או חלה בתקופת שירותו. לכל איש ביטחון יש את הזכות הבסיסית להגיש תביעה נגד משרד הביטחון בגין נזקים ופגיעות שעבר במהלך השירות, אך יש לקחת בחשבון שתביעה מסוג זה היא תביעה שצריך להוביל במיומנות בפרט שבשנת 2017 כללי הזכאות בתביעות מסוג זה השתנו באופן משמעותית לרעת התובעים.

למשרדינו ניסיון עשיר בתיקים של תביעות נגד משרד הביטחון והצלחות בתיקי נפגעי מערכת הביטחון אשר הקנו למשרתי משרד הביטחון קצבאות חודשיות וכן טיפול רפואי, שיקום וסל הטבות רחב.

סוגי תביעות שכיחות מול משרד הביטחון:

חיילים, שוטרים או כל עובד במשרד הביטחון שנפגעו במהלך השירות הסדיר או שנגרמה להם החמרה במצב הקיים, יש להם את האפשרות להוכיח קשר סיבתי בין השירות לבין הפגיעה או המחלה, זכאים להגיש תביעה נגד משרד הביטחון. עובדים שנפצעו במהלך חופשה מאושרת, יכולים גם כן להגיש תביעה נגד משרד הביטחון בהתאם לתנאים המפורטים בחוק.

חוק הנכים (תגמולים ושיקום), תשי"ט-1959 [נוסח משולב] הוא חוק שנועד לספק תגמולים ושיקום לנכי צה"ל. החוק קובע כי צה"ל אחראי לתשלום תגמולים לנכי צה"ל, וכן אחראי לשקמם ולסייע להם להשתלב בחברה.
החוק מגדיר נכה צה"ל כמי שנפגע או נפגעה במהלך שירותו הצבאי, או כתוצאה משירותו הצבאי, ועקב כך נגרמה לו נכות. הנכות יכולה להיות פיזית, נפשית או קוגניטיבית. החוק קובע כי צה"ל ישלם לנכי צה"ל תגמולים כספיים, שיקום רפואי, סיוע בתעסוקה, סיוע ברכישת דירה, סיוע בלימודים, ועוד. גובה התגמולים והסיוע משתנה בהתאם לנכות. החוק גם קובע כי צה"ל ישלם לנכי צה"ל פיצויים כספיים במקרה של נכות קשה או מוות. גובה הפיצויים תלוי בחומרת הנכות או המוות.

נכות נפשית: תביעה בגין נכות נפשית עבור חיילים היא הליך משפטי שבו החייל טוען כי הוא סבל מנכות נפשית כתוצאה משירותו הצבאי. הנכות הנפשית יכולה להיות כל דבר, החל מחרדה ועד הפרעת דחק פוסט-טראומטית (PTSD). כדי להגיש תביעה בגין נכות נפשית, החייל צריך להוכיח כי הנכות נגרמה כתוצאה משירותו הצבאי. החייל יכול לעשות זאת על ידי הצגת מסמכים רפואיים, מכתבים מהצבא וראיות אחרות. אם התביעה מתקבלת, החייל יהיה זכאי לפיצויים כספיים, כמו גם לזכויות אחרות, כגון פטור ממס, הטבות בריאותיות וכו'.
נזקים גופניים: נזקים גופניים יכולים להיגרם כתוצאה מתאונות, פציעות או מחלות שנגרמו במהלך השירות הצבאי. נזקים גופניים נפוצים כוללים: פציעות אורתופדיות (גב, ברכיים, כתפיים), פגיעה בחושים (ראיה, שמיעה), פציעות ראש וכן הלאה.

אם אתם סובלים מאחד התסמינים הבאים – ייתכן שאתם יכולים לתבוע את משרד הביטחון שיכיר בכם כנכה צה"ל:

  • פוסט טראומה
  • צפצופים באוזניים בעקבות חשיפה משמעותית לרעש
  • מחלת נפש
  • פסוריאזיס שחל בתקופת השירות
  • פריצת דיסק שהחלה בתקופת השירות
  • וכל פגיעה פיזית ונפשית אחרת…

קצין התגמולים רשאי אך לא חייב, לקבל את חוות דעתו של המומחה ואף לבקש חוות דעת נוספת ולאחר מכן החייל ישלח לוועדה רפואית על מנת שזו תקבע את אחוזי הנכות בעניינו. זו הסיבה שמומלץ להגיש תביעה בליווי עורך דין לתביעות משרד הביטחון

מתח נפשי מתמשך במסגרת חוק הנכים:

  • פגיעות פנימיות שהעין לא יכולה להבחין בהן: אירוע מוחי, התקף לב, סוכרת וכו'.
  • הכרה במתח מתמשך בשירות הגורם לפגיעה נפשית.
  • הכרה במתח מתמשך בשירות כגורם למחלת הפסוריאזיס (עניין שבתאי בנימין)
  • הכרה באירוע חריג כגורם להתקף לב או אירוע מוחי (עניין שמואל פאר)

מהי נכות מוסבת והאם אפשר להגיש עליה תביעה?

נכות מוסבת היא נכות חדשה הנגרמת כתוצאה ישירה מהנכות הקודמת. כלומר, נכות שהתפתחה כתוצאה מטיפול או התמודדות עם נכות הקיימת זה מכבר ולכן היא קשורה בקשר רפואי בלתי אמצעי. אדם שהנכות הקיימת שלו הוכרה על ידי הוועדה הרפואית של משרד הביטחון, הוא יוכל לקבל הכרה בנכות החדשה וניתן להגיש עליה תביעה בתנאי שהיא נובעת כתוצאה ישירה מהנכות הקיימת. לדוגמא: נכה צה"ל הסובל עקב שירותו ממחלה קשה, הוא נוטל תרופות אך המינון של התרופות עלול לגרום להתפתחות של בעיה אחרת כמו אולקוס למשל שהוא יכול להופיע כתוצאה מתופעות לוואי של תרופות מסוימות. דוגמא נוספת: חייל שנפצע בעמוד השדרה בעת השירות הצבאי ואותה נכות אורתופדית גרמה לנזקים נוירולוגים הפוגעים באיברים אחרים בגוף – אותם נזקים נחשבים לנכות מוסבת.

איך תובעים את משרד הביטחון?

הגשת תביעה נגד משרד הביטחון כוללת שני שלבים מרכזיים:

הכרה – במקרים של חבלה או מחלה בשל תקופת שירות, על התובע חלה חובת ההוכחה כי אכן קיים קשר סיבתי בין מצבו הבריאותי לבין תקופת השירות בה שירת. בשלב זה צריך להגיש לקצין התגמולים תביעה להכרה כתוצאה מחבלה או מחלה ע"י מילוי טופס תביעה נגד משרד הביטחון, במידה וחייל או איש ביטחון טוענים לסבל מנכות כתוצאה מנזק או רשלנות רפואית בצבא, יהיה עליהם לתת פירוט ולנמק אודות הרשלנות או הנזק הבריאותי שנגרם להם. יחד עם אותו טופס תביעה צריך לצרף מסמכים רפואיים המעידים על הפגיעה או המחלה כולל תצהיר נסיבות החבלה חתום על ידי עורך דין, דוח פציעה, אישור תנאי שירות ועוד. במידה והתובע זקוק לטיפול רפואי במהלך שלב ההכרה, יש אפשרות להגיש בקשה לטיפול רפואי לקצין התגמולים, הטיפול ניתן על חשבון משרד הביטחון עד סיום ההליכים. שלב זה של ההכרה הינו השלב הארוך ומשמעותי במיוחד, לצורך הכרת התביעה קצין התגמולים אמור לבצע שורת בדיקות הכוללת איסוף חומר רפואי ופנייה לרופא מומחה מטעם משרד הביטחון לצורך כתיבת חוות דעת אישור חוקרים לנסיבות המחלה או הפגיעה, ועוד. רק לאחר סיום שלב ההכרה, ניתן לעבור לשלב השני.

ועדה רפואית – הועדה הרפואית קובעת את אחוזי הנכות לצורך קבלת פיצויים. התובע בשלב זה מוזמן לוועדה רפואית הקובעת מה הם אחוזי הנכות המוגדרים בחוק כאובדן כושר לפעול פעולה רגילה-בין אם פעולה שכלית, גופנית או פחיתותו של כושר, שנגרמו לתובע בתקופת שירותו עקב מחלה, חבלה או החמרה במצב. לוועדה הרפואית יש תפקיד מכריע – תרגום הפגיעה הגופנית או הנפשית לאחוזי נכות הקובעים את גובה הפיצוי. ככל שאחוזי הנכות גבוהים יותר, התובע יהיה זכאי לפיצוי כספי גבוה יותר ולהיפך. לשלב הוועדה הרפואית יש חשיבות רבה ולכן צריך להגיע אליה מוכנים באופן הטוב ביותר גם מבחינה טכנית וגם מהפן של הייצוג המשפטי.

 

אחוזי נכות וזכאות לתגמולים

  • אחוזי נכות של 19%-10% לצמיתות מזכים את התובע לתגמול חד פעמי בגין נכותו הנע בין 50,000 ₪ ל-200,000 ₪, ולהנחה בארנונה.
  • אחוזי נכות של 20% ומעלה מזכים את התובע בהטבות ותגמולים כספיים חודשיים בהתאם לאחוזי הנכות שנקבעו ע"י הוועדה הרפואית כולל החזרים על טיפולים רפואיים, מימון לימודים, רכב רפואי, עזרה ברכישת דירה ועוד.

באמצעות אתר משרד הביטחון ניתן לקבל מידע ופרטים בנושא זכויות נכי צה"ל ותביעות מול אגף שיקום נכים.

למה חשוב לעשות את זה למרות התהליך הקשה והמתסכל?

תהליך הגשת התביעה הינו ארוך ומייגע, צריך להביא הוכחות, עדויות, מסמכים רפואיים, תיעוד, הוכחת עובדות וקשירת קשר סיבתי ואחרי הכל לקחת בחשבון שיש מקרים בהם התביעה לא תתקבל או במקרה הטוב התובע יקבל אחוזי נכות נמוכים מהצפוי. למרות הקושי, חשוב לעשות את זה ומומלץ להיעזר בעורך דין מומחה כיוון שבסיום ההליך, התובע יקבל פיצויים ותגמולים שאומנם אולי לא ירפאו את אותם פציעות ונזקים אך הם יעניקו לו את האפשרות והכלים להתמודד איתם באופן טוב יותר בחיי היום יום.

אילו מקרים עלולים להידחות על הסף?

במקרים מסוימים, התביעות עלולות להידחות על הסף, כמו לדוגמא אי מציאת קשר נסיבתי בין הפגיעה, החמרה במחלה במהלך השירות הקיים או התיישנות תביעה נגד משרד הביטחון כאשר עברו 3 שנים מיום השחרור. בכל מקרה כזה מומלץ מאד להגיש את התביעה דרך עורך דין מומחה בתחום על מנת להגדיל את סיכויי ההצלחה בהגשת התביעה.

אופן הגשת ערעור על הוועדה הרפואית בתביעה נגד משרד הביטחון

אם הוועדה הרפואית במשרד הביטחון לא הכירה בנכות במסגרת פנייתך, או אם הינך לא מסכימים עם גובה הנכות שנקבעה, יש באפשרותכם להגיש ערעור על החלטת הוועדה. את הערעור יש להגיש לוועדה רפואית עליונה במשרד הביטחון. הוועדה העליונה תבדוק את הבקשה ותקבל החלטה. אם הוועדה העליונה תאשר את הערעור, היא תגדיל את אחוז הנכות שלך. אם הוועדה העליונה תדחה את הערעור, אחוז הנכות שלך לא ישתנה.
במידה וגם הוועדה העליונה דוחה את הערעור שלך, יש אפשרות להגיש ערעור בבית המשפט על החלטת הוועדה. הערעור בבית המשפט הוא הליך משפטי מורכב, ומומלץ להתייעץ עם עורך דין לפני הגשת הערעור.

כמה זמן יכול לקחת הליך של תביעה מול משרד הביטחון?

ככל וקצין התגמולים ידחה את התיק בטענה שאין קשר סיבתי בין הפגיעה לבין תנאי השירות – התיק ינוהל בבית משפט מחוזי. תביעות מול משרד הביטחון אורכות זמן. משרד הביטחון פועל לאיסוף חומר רפואי, תעודות לימודים וכו'. תפקידו של עורך הדין לקדם את תיק התביעה מול קצין התגמולים על מנת לקדם ועדה שתקבע קשר סיבתי ולאחר מכן ועדה שתקבע את אחוזי הנכות.

מדוע חשוב להגיש את התביעה באמצעות עורך דין מקצועי?

בשני השלבים של הגשת התביעה נגד משרד הביטחון ישנה חשיבות רבה להגיע מוכנים ככל הניתן: להכין את כל המסמכים והטפסים הנדרשים, לענות על כל אותם דרישות חוקיות של קצין התגמולים והוועדה הרפואית. התנהלות יעילה ונכונה עשויה לזכות בהכרת התביעה וקבלת תגמולים משמעותיים. בתביעות נגד משרד הביטחון ישנה חשיבות רבה להגיש אותם באמצעות עורך דין מומחה בתחום, מדובר באיש מקצוע המכיר את כל הדינים והחוקים, יש לו את הידע והכלים כיצד להתנהל בצורה נכונה והוא גם יודע כיצד לצלוח את התביעה המשפטית באופן יעיל ומוצלח. צריך לקחת בחשבון שתביעה שאינה עומדת בדרישות של קצין התגמולים עשויה להידחות ואז צריך להגיש ערעור לבית המשפט ולהיגרר לתהליך ארוך ומייגע הכרוך בהוצאות רבות. עורך דין מקצועי הבקיא בחוקי הנכים ובפסיקות בתי משפט, ידע למצוא בדיוק את המניע שגרם לפציעה של החייל או איש הביטחון ועל ידי כך להגדיל את הסיכויים לזכות במשפט.

למה לבחור בנו לתביעות נגד משרד הביטחון?

אם אתם מחפשים עורכי דין לתביעות נגד משרד הביטחון, הגעתם למקום הנכון. מעבר להגשת תביעה למשרד הביטחון, אנחנו נסייע לכם בדברים הבאים:

  • הגשת תביעה לקצין התגמולים בגין חבלה או מחלה אשר ארעה בזמן וכתוצאה מהשירות.
  • ערעור על החלטת קצין התגמולים בפני בית משפט השלום.
  • ייצוג נכים בפני ועדות רפואיות מחוזית ועליונה.
  • ייצוג נכים בתביעה להחמרת מצב.
  • טיפול בהשגת זכויות והטבות ממשרד הביטחון.

תנאי השירות גורמים לעיתים לכך שמחלות שונות מתפרצות תוך כדי השירות או עקב השירות, תנאים של מתח, חוסר שינה, פחד, חשיפה לקרינה מסוגים שונים ולחומרים מסוגים שונים עלולים לגרום לאנשים לחלות בסרטן או במחלות כמו אסטמה, אפילפסיה, פיברומיאלגיה ועוד..

הכרת זכות על תסמונה CRPS - יפית אוחנה

ייצוג במשך 3 שנים מול משרד הביטחון

בסיום מאבק של 3 שנים מול משרד הביטחון הצלחנו להוכיח קשר סיבתי בין תסמונת הכאב המורכב לבין מספר שירותו הצבאי. לפרטים..

הישג משפטי תביעה נגד משרד הביטחון

ניהול וייצוג תביעה מול משרד הביטחון

השגת קצבת נכות לחייל עקב פגיעה בכתף. לפרטים..

סיפור הצלחה | הצלחה במשרד

נכות לצמיתות נקבעה עבור בן 24 שסורב

הישג בתביעה של נער בן 24 שסורב במשך ארבעה סבבים אל מול הביטוח הלאומי, נקבעה קצבת נכות לצמיתות לבחור בן 24.

 

דילוג לתוכן