לפגישת ייעוץ ללא עלות

השאר פרטים ונחזור בהקדם

8 + 3 =

לקבלת ייעוץ משפטי חייגו:03-6969450

תביעה לגמלה לילד נכה

מדובר בגמלה אשר ניתנת על ידי המוסד לביטוח לאומי, עבור הורים המטפלים בילד הסובל מעיכוב התפתחותי או ילד התלוי בעזרת הזולת הרבה יותר מאשר בני גילו, בין אם כתוצאה מבעיה גנטית או כתוצאה מתאונה שארעה לילד בעת היותו בשנותיו הראשונות. כלומר, ילד הזקוק להשגחה קבועה.

מטרות הקצבה היא הקלה על המשפחה שמתמודדת בעלויות הכספיות הכרוכות בגידול ילד נכה.
הביטוח הלאומי מכיר בעומס הטיפולי הכבד הכרוך בגידולו של ילד נכה עם ליקוי קשה, והוא משתתף בהוצאות הכספיות של המשפחה.

מי זכאי לקצבת ילד נכה?

בהתאם ובכפוף לתקנות הביטוח הלאומי, משולמת קצבת ילד נכה בהתאם. קיימת רשימה גדולה של ליקויים ומחלות שבהתאם אליהן מזוכים בקצבת ילד נכה. להלן רשימה חלקית של הליקויים והמחלות –

  • אפילפסיה
  • האכלה ממושכת ובעיות הזנה
  • עיוורון
  • עיכוב התפתחותי (עד גיל 3)
  • קצבה לילד עם מספר ליקויים
  • דיסאוטונומיה משפחתית
  • מוגבלות שכלית התפתחותית

גמלה לילד נכה משולמת מגיל 3 חודשים עד לגיל 18 שנים, בהתאם לליקוי שיש לילד ובהתאם למידת תלותו בזולת. לילדים עם ליקויי שמיעה, ע"פ ההגדרה בחוק, ולילדים בעלי תסמונת דאון, משולמת הגמלה מיום לידתם. לפני שיוצרים קשר עם עורך דין נזקי גוף, כדאי לראות אם אתם עומדים בקריטריונים.

הגשת תביעה לילד נכה – תנאי זכאות

על מנת להיות זכאים לגמלת ילד נכה, ישנם תנאים שצריכים להתקיים – 

  1. על הילד להיות מבוטח תושב ישראל
  2. על הילד להיות בישראל
  3. הילד לא מקבל קצבת ניידות (למעט מקרים ספציפיים)
  4. הילד מתגורר בבית משפחתו (למעט מקרים ספציפיים)
  • ילד הסובל מעיכוב התפתחותי חמור (מגיל 91 ימים עד 3 שנים)
    הוא אינו מבצע את רוב הפעולות ותנועות הראש, הגפיים שבני גילוי מסוגלים לבצע אותן.
  • ילד התלוי בעזרת הזולת הרבה יותר מבני גילו (מגיל 3 שנים עד 18 שנים)
    הוא זקוק לעזרה בביצוע פעולות היום – יום (להתלבש, לאכול, להתרחץ, ניידות בתוך הבית ושליטה על ההפרשות), הרבה יותר מן הרגיל אצל בני גילו.
  • ילד הזקוק לנוכחות קבועה של הזולת
  • ילד שלא ניתן להשאירו לבד ללא השגחה, אפילו לפרקי זמן קצרים, עקב אירועים רפואיים תכופים, מחלה קשה או עקב ליקוי של הילד. או ילד שעקב ליקוי אינו יכול להבחין בגורמי סיכון לו או לזולת, ויש לו השגחה בכל שעות היום והלילה (לדוגמא: פיגור בינוני, מחלות קשות והפרעות נפשיות קשות).
  • ילד הזקוק להשגחה קבועה של הזולת
  • ילד אשר בשל הליקוי, מחלה כרונית, בעיית התנהגות או הבנה לקויה של הילד, אי אפשר להשאירו לבד ללא השגחה, אפילו לפרקי זמן קצרים והוא זקוק לנוכחות של הזולת בקרבתו, כדי למנוע מצבי סיכון לו ולאחרים.

ילד שיש לו ליקוי מיוחד
בקבוצה זו נכללים הילדים עם הליקויים הבאים:
ירידה בשמיעה, ירידה בראייה, פסיכוזה, אוטיזם, תסמונת אספרגר, תסמונת דאון.

הגשת תביעה

הוריו של הילד יגישו את התביעה לגמלה. מי שמחזיק בילד בפועל / אפוטרופוס יכולים להגיש את התביעה במידה והילד לא נמצא עם הוריו. עליכם למלא טפסים עבור תביעת גמלת ילד נכה בצירוף מסמכים רלוונטיים המפרטים אודות המחלה והטיפולים. קיימת אפשרות להגיש תביעה ללא זימון לועדה הרפואית – יש לקחת בחשבון כי בהתאם לשיקול דעתו רשאי המוסד לביטוח לאומי לזמן את הילד לוועדה.

את הטפסים ניתן להגיש בצורה מקוונת. לחילופין ניתן להדפיס את הטופס ולמלא אותו בצורה ידנית ולהגיש אותו באמצעות האתר של ביטוח לאומי או לסניף הקרוב של ביטוח לאומי.

מהם המסמכים שצריך להגיש?

בעת הגשת תביעה לילד נכה, עליכם להצטייד במספר מסמכים חשובים להמשך התהליך: טופס תביעה לקצבת ילד נכה, כלל המסמכים הרפואיים בעניין מצב הילד ברמה הרפואית, מסמכים נוספים שמשתנים בין ילד לילד בהתאם לליקויים או המחלות.

טופס 7821 – תביעה לגמלה לילד עם נכות

טופס בל 7821 מיועד עבור הורה / אפוטרופוס המעוניין בהגשת תביעה עבור גמלת נכות לילד נכה. טופס 7821 נועד לסייע במימון ההוצאות המיוחדות לצורך טיפול בילד. לטופס זה חובה לצרף סיכומי מחלה ותעודה רפואית מהשנה האחרונה, אישור לימודים של ביה"ס / גן, או אישור על טיפול התפתחותי (לילד עד גיל 6).

ניתן להוריד טופס 7821 מתוך האתר של המוסד לביטוח לאומי.

החלטת הועדה הרפואית

לאחר שלב הגשת המסמכים עבור התביעה, מגיע שלב החלטת הועדה הרפואית אודות התביעה. על הועדה לספק את החלטה עד 45 ימים מיום קבלת התביעה, הצירוף פרוטוקול הועדה. הועדה הרפואית בוחנת את תלותו של הילד בזולת בביצוע פעולות יומיומיות (כל מקרה לגופו), הצורך בהשגחה / נוכחות מתמדת ואת הצורך בהשגחה על הילד.

תשלום גמלת ילד נכה

במידה ולאחר הועדה הרפואית אושרה הזכאות עבור גמלת ילד נכה, הרי שתשולם הגמלה החל מאותו החודש בו הוגשה התביעה. כמו כן, תועבר הגמלה לחשבונם של הזכאים בתאריך 28 בכל חודש. שימו לב כי ייתכן תשלום רטרואקטיבי של הגמלה של עד שנה לפני הגשת התביעה.

ערעור על החלטת הועדה

במידה ואינכם מרוצים מהחלטת הועדה, באפשרותכם להגיש ערעור תוך 90 ימים מיום קבלת ההחלטה. כמו כן, במידה ואינכם מרוצים מהחלטת ועדת העררים, באפשרותכם לערער בתוך 60 ימים לבית הדין לעבודה.

תביעה חוזרת לגמלת ילד נכה

בחלק מהמקרים תביעה לגמלה לילד נכה לא אושרה במלואה או נדחתה, ישנה אפשרות להגיש תביעה חוזרת לאחר 6 חודשים. כמו כן, ניתן לבקש דיון מחדש בתביעה בכל זמן נתון במידה וקיים אישור רפואי על החמרה במצבו של הילד. אופן הגשת תביעה חוזרת לגמלת ילד נכה מתבצעת באותו האופן כמו התהליך הראשוני.

שיעורי גמלת ילד נכה

החל מיום 01.01.2022 חלו שינויים בסכומי הגמלה –

  • 50% זכאות מקנה 1,500 ש"ח
  • 100% זכאות מקנה 3,000 ש"ח

חשוב לזכור כי 100% נכות עבור ילד נכה אינו נתון מקסימלי וניתן לדרוש עזרת הזולת, במידה ונדרש סיוע ועזרה בטיפול בילד, וניתן לקבל קצבת נכות עבור ילד נכה עד לסכום של 7,500 ש"ח.

החל מ 1.1.22 חל שינוי בסכומי הגמלה – 50% זכאות מקנה -1500 ש"ח. 

ככל וקיימים ילדים נוספים המוכרים בתוך המשפחה כנכים ניתן לקבל תוספת של 25% עבור כל ילד.

הטבות למקבלי גמלת ילד נכה

הטבות בניידות, הנחה בארנונה, הנחה בחשבון מים, הנחה בחשבון הטלפון של בזק, הנחה במס רכישה, נקודות זיכוי במס הכנסה, קופת חולים (פטור מתשלום השתתפות עצמית), מעון יום שיקומי (עד גיל 4), תג חניה לנכה, תעודת נכה, העסקת עובד זר לילד ועוד.

הצלחות המשרד בעניין תביעה לילד נכה ומיצוי זכויות

מידע נוסף

כסא גלגלים - גמלת נכות - ילד נכה - נכות כללית - ביטוח לאומי - ילד נכה עם ליקוי - גמלה לילד נכה

הגשת תביעה לגמלת ניידות

יש לכם ליקויים ברגליים (ע"פ רשימת הליקויים) המגבילים אתכם בניידות? המאמר הבא בשבילכם. כיצד ניתן להגיש תביעה עבור גמלת ניידות? מהם סוגי ההטבות הנכללות בגמלה? מי אינו זכאי לגמלת ניידות?

מה נותנים אחוזי נכות - תביעה לנכות

אחוזי נכות - מה הם נותנים?

על מנת לקבוע את דרגת אי כשירות האדם, יש צורך לעבור ועדה רפואית בביטוח לאומי. ועדה זו אחראית על קביעת אחוזי הנכות הרפואית. אם כן, כיצד נקבעים אחוזי הנכות? מה קורה בתביעות נפגעי עבודה?

 

אובדן כושר עבודה

קצבת ניידות

קצבת הניידות מהווה חלק משורת ההטבות הניתנות ע"י ביטוח לאומי. מי הם זכאי הקצבה? מי קובע את המוגבלות בניידות? מהם הסוגים הקיימים לקצבת ניידות ואילו בקשות ותביעות ניתן להגיש במסגרת קצבת הניידות? האם ניתן להגיש עבור כל סוגי הליקויים?

 

דילוג לתוכן