עורך דין ביטוח לאומי
משרד אוחנה ושות' מתמחה בתביעות ביטוח לאומי ובדיני נזיקין כבר מעל 20 שנים. לצד ניסיון עשיר אנו מלווים בהצלחה את התיקים המיוצגים במשרדינו. הצוות שלנו איתכם החל מרגע קבלת התיק, ייצוג בוועדות הרפואיות / ועדות ערר לקביעה של דרגות נכות, ועד לתום התהליכים. משרדנו עוסק בנושאים מגוונים הקשורים לתאונות עבודה, נכות, קצבת ניידות, סוגי מחלות כמו אלצהיימר, פרקינסון, סוכרת וכדומה ועוד.
משרדינו מתמחה בתביעות מול ביטוח לאומי
תפקיד המוסד לביטוח לאומי הוא להבטיח סיוע כלכלי בזמנים בהם נבצר מאתנו לעבוד מסיבות שונות, מהיעדר תעסוקה כמו פיטורין ועד פגיעות גוף ונפש. בכל שינוי במצב הבריאותי כתוצאה מפגיעה כזו, ניתן לבחון זכאות לתביעה שמטרתה סיוע כלכלי; לצורך מתן קצבאות, אחוזי נכות, גמלות ומגוון אפשרויות סיוע נוספות. הבירוקרטיה המסורבלת ומורכבות החוקים, עלולים להיות בעוכריהם של מי שפונה לבד בתביעה מול ביטוח לאומי. לכן חשוב להיוועץ ולקבל ליווי של עורך דין ביטוח לאומי אשר מומחה באופן הטיפול בתביעות מסוג זה.
עם מחלקת עורכי דין לענייני ביטוח לאומי של משרד עורכי דין יפית אוחנה,
תוכלו לנהל את התביעה בראש שקט:
- ליווי הלקוח החל מהגשת התביעה לביטוח הלאומי
- מינוי מומחה רפואי שיעריך את נכותו של הלקוח טרם הוועדה
- ייצוג בוועדות הרפואיות
- הערכה של אחוזי הנכות שנקבעו ע"י ביטוח הלאומי
- ערעור על ההחלטה במידת הצורך
סוגי תביעות ביטוח לאומי
תאונת עבודה
פגיעה בעבודה המזכה בגמלאות היא תאונת עבודה או מחלת מקצוע. הנפגע רשאי להגיש תביעת נכות מעבודה ויהיה זכאי לדמי פגיעה מהמוסד לביטוח לאומי וכן לטיפול רפואי חינם. אם נותרה לנפגע נכות כתוצאה מהפגיעה, יהיה זכאי לקצבה חודשית או מענק חד פעמי. למשרד הצלחה בתביעות אשר הוכרו כתאונות עבודה במקרים של סרטן/התקף לב/ אירוע מוחי כתוצאה מהעבודה.
תביעת נכות כללית
קצבת הנכות של המוסד לביטוח לאומי משולמת למי שעקב נכותו (פציעה או מחלה) נפגע כושר השתכרותו ובתנאי שהוא עומד בקריטריונים לנכות רפואית של לפחות 60%. במצב שבו לפחות אחת מהנכויות שלו היא מ – 25% ומעלה, מספיקים 40% נכות רפואית. ליווי עורך דין ביטוח לאומי נכות כללית יכול לשפר משמעותית את סיכויי ההצלחה של התביעה. למשרדינו הצלחות יפות של תיקים שנדחו בנכות כללית בערכאה הראשונה של ביטוח לאומי והתקבלו בערכאה שניה בפני הועדה הרפואית לערר.
ילד נכה
הביטוח הלאומי מכיר בעומס הטיפולי הכבד הכרוך בגידולו של ילד נכה עם ליקוי קשה והוא משתתף בהוצאות הכספיות יש המשפחה. גמלה הניתנת על ידי המוסד לביטוח לאומי להורים המטפלים בילד הסובל מעיכוב התפתחותי, או ילד התלוי בעזרת הזולת הרבה יותר מבני גילו, ילד הזקוק לנוכחות או השגחה קבועה של הזולת. הגמלה לילד הנכה משולמת מגיל 91 ימים עד מלאת לו 18 שנים, בהתאם לליקוי שיש לו ובהתאם למידת התלות שלו בזולת. לילדים עם ליקויי שמיעה, על-פי ההגדרה בחוק ולילדים עם תסמונת דאון משולמת הגמלה מיום לידתם. גם פה ליווי עורך דין לענייני ביטוח לאומי המתמחה בתביעות נכות כללית ישפר משמעותית את סיכויי הצלת התביעה.
דמי תאונה
תושב ישראל שמלאו לו 18 שנים וטרם הגיעה לגיל פרישה, שאירעה לו "תאונה" המוגדרת כ"אירוע פתאומי" שבו גורם חיצוני מביא לחבלה פיסית וכתוצאה ממנה לאובדן כושר התפקוד.
נפגעי פעולות איבה
מבוטחים שנפגעו בפעולות איבה/ טרור או בני משפחותיהם.
הגיל השלישי
תביעות סיעוד, זקנה, קצבת שאירים, ניידות, ייעוץ לקשיש.
אימהות לידה וילדים
דמי לידה, מענק לידה, קצבת לידה, שמירת הריון, קצבת ילדים, מענק לימודים, מזונות.
זכויות רפואיות
אם הינך חולה במחלה קשה כמו סרטן, אפילפסיה, ניוון שרירים (ALS), טרשת נפוצה, מחלת ריאות (COPD), קרוהן, פיברומיאלגיה, סוכרת עם סיבוכים, לקות קשה בראייה או בשמיעה או כל מחלה קשה אחרת, הינך מוזמן למצות את הזכויות המגיעות לך על פי דין.
האם ניתן לערער על החלטת ביטוח לאומי?
חשוב לדעת: ניתן להגיש ועדת ערר על החלטת ביטוח לאומי, וזאת תוך 60 ימים מיום מתן החלטת המוסד בדרג ראשון. ועדה זו כוללת פאנל של 3 רופאים, לעומת ועד דרג ראשון בה משתתף רופא אחד בלבד. הרופאים המתכנסים בועדה הם רופאים מטעם משרד הרווחה ולא מטעם ביטוח לאומי, לכן מידת האובייקטיביות שלהם גבוהה יותר. בועדה תיבחן החלטת דרג ראשון והיא מחליטה האם לקבל את הערער או לדחותו. במידה והועדה סבורה כי יש להפחית את אחוזי הנכות שנקבעו ללקוח, עליה להזהיר את המבוטח ולאפשר לו למשוך את הערעור. על מנת להגדיל את סיכויי הצלחת הערעור בועדה, מומלץ להיוועץ עם עורך דין המתמחה בענייני ביטוח לאומי.
מי רשאי להגיש ערר?
כל מבוטח רשאי לערער. ניתן להגיש ערער על אחוזי הנכות שנקבעו למבוטח, או במצב שבו המוסד לביטוח לאומי לא הכיר בפגימות מסויימות הקושרות לאירוע.
כיצד יש להגיש אותו?
את הערער מגישים באמצעות כתב ערער המוגש לביטוח לאומי.
שאלות נפוצות
האם בעת תביעה מול ביטוח לאומי אפשרי להתנהל לבד?
כן, באפשרותו של כל מבוטח להתנהל באופן עצמאי מול המוסד לביטוח לאומי, יחד עם זאת רצוי ואף מומלץ להסתייע בעורך דין מומחה לביטוח לאומי, אשר יוכל לסייע במיצוי זכויות המבוטח עד תום ההליכים.
מהם השלבים בתביעה מול ביטוח לאומי?
בשלב הראשון, יש להגיש תביעה שתיבדק ע"י פקיד בסניף הרלוונטי – שימו לב להקפיד למלא את כלל המסמכים הנדרשים לכך. לאחר מכן, בדיקתכם תיבדק ע"י רופא מטעם ביטוח לאומי. עם צירוף כלל המסמכים הנדרשים, תקבלו זימון לועדה רפואית. בשלב האחרון תחזור התביעה לפקיד התביעות במחלקת נכות שיבצע מספר פעולות. לבסוף, לאחר קבלת ההחלטה בדבר התביעה, ניתן להגיש ערעור על ההחלטה שהתקבלה.
מהי חשיבות חוות דעת רפואית בעת תביעת ביטוח לאומי?
החשיבות גבוהה מאוד, בעיקר בכל הנוגע להערכת נכות מול המוסד לביטוח לאומי. בהינתן חוות דעת של רופאים מומחים ובסיוע של עורך דין ביטוח לאומי, ניתן יהיה למצות באופן מקסימלי את זכויותיכם אל מול ביטוח לאומי.
מהו שכר טרחה הנהוג לשלם לעורך דין ביטוח לאומי?
עפ"י החוק, ישנה מגבלת שכר טרחה שרשאים המייצגים לגבות מאזרחים עבור מתן השירותים. שכר הטרחה מוגבל ונקבע באחוזים מהקצבה. מעבר אליו לא ניתן לגבות יותר.
מתי עליי לפנות לעורך דין ביטוח לאומי?
כאשר מדובר באחד מסוגי תביעות ביטוח לאומי, כמו למשל, תאונת עבודה, תביעת נכות כללית, ילד נכה, דמי תאונה, נפגעי פעולות איבה, בני הגיל השלישי, אימהות לידה וילדים, זכויות רפואיות ועוד – עורך דין ביטוח לאומי יסייע לכם במימוש ובמיצוי מלוא זכויותיכם אל מול המוסד לביטוח לאומי.
לקוחות ממליצים
שאלות ותשובות על תביעות ביטוח לאומי
רשימת ליקויים - גמלת ניידות
יש לכם ליקויים ברגליים (ע"פ רשימת הליקויים) המגבילים אתכם בניידות? המאמר הבא בשבילכם. כיצד ניתן להגיש תביעה עבור גמלת ניידות? מהם סוגי ההטבות הנכללות בגמלה? מי אינו זכאי לגמלת ניידות?
תביעת סיעוד - מיצוי זכויות
במקרה וחולה הפך סיעודי, תביעות הסיעוד מאפשרות לתובע לקבל פיצויים כספיים במקרה הצורך, במידה ומבוטח התובע במסגרת ביטוח סיעודי. מה עושים במקרה ואין פוליסת ביטוח סיעודית ?מי נחשב סיעודי?